Blog

Design on the side

|

Når kalenderen siger juni, så er det eksamenstid for mig. Store projekter skal afsluttes, og oftest er der store rapporter der skal skrives. Alle erfaringer skal ned på papiret. 

 

Midt i det så er det vigtigt for mig, at designe.. noget, nogen gange bare et eller andet. Jeg er vild efter kreativ udfoldelse, efter hele dags akademisk skriveri. 

 

 

 

 

Eksamner falder overraskende ofte sammen med det gode vejr, og jeg har virkelig nydt den lille baggård, hvor vores lille byhus ligger. Derfor har jeg designet lidt forskelligt grafisk design med udgangspunkt i mit centrum. 

 

 

Udstilling på Dokk1

|

Så blev slutspurten overstået!

 

Jeg har sammen med mine læsegruppe på IT-Produktudvikling udstillet vores prototype "Velkommen hjem" på Dokk1. Jeg har skrevet lidt mere om vores installation tidligere. Den sidste finish blev gjort på Dokk1, hvor alle ledninger blev skjult, og stripset. Adskillige Raspberry Pi logget på nettet, og gemt væk under bordet. Og indstillet de to projektorer til at lyse rigtigt på siderne af domen.

 

 

 

 

 

 

 

På trods af Jonas' frygt, så holdt prototypen til de mange mennesker der var og se den. Det var både folk der var til nogle af de Internet Week Denmark talks der var på Dokk1. Men også en hver prototype-makers frygt: børn. Særligt på et tidspunkt var der seks omtrent 10 årige drenge.  

 

Men installationen spillede bare! De React app jeg havde skrevet fungere upåklageligt, og vores hardware kunne følge med. 

 

 

 

 

 

 

 

Som en del af projektet var brugerevaluering af vores installation. Jeg fik flere gode snakke med folk der havde prøvet installationen. Både om filterbobling konceptet, uddannelsen som IT-Produktudvikler og GDPR. 

 

Jeg er igang med at lave en case beskrivelse af hele projektet. Den kommer forhåbentligt snart på :) 

DesignIt Portfolio workshop

|

At lave et portfolio er en større videnskab, og derfor tog jeg selvfølgelig med da mit studie havde fået Anne fra DesignIt til at fortælle. Jeg har læst flere “5 steps to a perfect portfolio” og “Make a great portfolio in just one day”, end jeg er stolt af.

 

Men min erfaring er at det sjældent er så #nemt. Derfor var det fedt at høre nogle pointer om det, fra den danske scene. Her er de pointer som jeg fik med mig.

 

 

 

 

Proces er vigtigere end resultat

Det lyder måske som en no-brainer. Men på The World Wide Web kan især designere ikke blive enige med sig selv, om der overhoved skal være tekst eller bare grafiske resultater. Et råd fra hende var: husk altid at tage billeder af hvad du laver. 

 

Fri mig fra jeres akademia

Anne var meget klar; hun ville ikke havde trist, upersonligt akademisk sprog. Tekster skal understøtte billederne, og kan oftest nøjes med en længde på en tweets-penge. 

 

Du er kompleks

Et portfolio må gerne vise forskellige kompetencer, var endnu en af Annes pointer. Bare rolig, det er en god ting, at du ikke kan mases ned i en bestemt boks, de opbevarer i det mørkeste hjørne af kontoret. Du er po'li'vant, som Morten Olsen ville sige. Og oftere end ikke, er du selv med til at forme dit kommende job.   

 

Og for ikke at blive en tre-trins guide, så kommer der et halvt mere. For at ødelægge symmetrien lidt. Anne viste mange videoer fra DesignIt, hvor de forklarer deres projekter. Så husk at få lavet små videoer af de projekter du laver. 

 

Det her er jo mit portfolio, og jeg vil drøn gerne høre hvad du synes om det. Har du feedback, et godt råd eller et professionelt gult kort, så skriv endelig til mig.