Blog

DesignIt Portfolio workshop

|

At lave et portfolio er en større videnskab, og derfor tog jeg selvfølgelig med da mit studie havde fået Anne fra DesignIt til at fortælle. Jeg har læst flere “5 steps to a perfect portfolio” og “Make a great portfolio in just one day”, end jeg er stolt af.

 

Men min erfaring er at det sjældent er så #nemt. Derfor var det fedt at høre nogle pointer om det, fra den danske scene. Her er de pointer som jeg fik med mig.

 

 

 

 

Proces er vigtigere end resultat

Det lyder måske som en no-brainer. Men på The World Wide Web kan især designere ikke blive enige med sig selv, om der overhoved skal være tekst eller bare grafiske resultater. Et råd fra hende var: husk altid at tage billeder af hvad du laver. 

 

Fri mig fra jeres akademia

Anne var meget klar; hun ville ikke havde trist, upersonligt akademisk sprog. Tekster skal understøtte billederne, og kan oftest nøjes med en længde på en tweets-penge. 

 

Du er kompleks

Et portfolio må gerne vise forskellige kompetencer, var endnu en af Annes pointer. Bare rolig, det er en god ting, at du ikke kan mases ned i en bestemt boks, de opbevarer i det mørkeste hjørne af kontoret. Du er po'li'vant, som Morten Olsen ville sige. Og oftere end ikke, er du selv med til at forme dit kommende job.   

 

Og for ikke at blive en tre-trins guide, så kommer der et halvt mere. For at ødelægge symmetrien lidt. Anne viste mange videoer fra DesignIt, hvor de forklarer deres projekter. Så husk at få lavet små videoer af de projekter du laver. 

 

Det her er jo mit portfolio, og jeg vil drøn gerne høre hvad du synes om det. Har du feedback, et godt råd eller et professionelt gult kort, så skriv endelig til mig. 

Træd ind i din filterboble

|

April betyder ofte travlhed når man læser på IT-produktudvikling, fordi nu skal prototyperne snart være flyveklar. Det gælder lige nu, hvor mine læsegruppe og jeg bygger på en social installation. Den forsøger at simulere konceptet filterboble. 

 

 

 

 

Vi har bygget en dome som skal sybomlisere boblen. Den er bygget af rundstokke og 3D printede samleled. Den er dækket af hvidt stof, som er specialsyet til at passe. Det er længe siden jeg har syet på en symaskine, men det lykkedes at sy overtrækket til domen der er 4 meter i diameter. 

 

 

 

 

Når man træder ind i domen, bliver man bedt om at logge ind med sin facebook profil. Efterfølgende har folk udenfor domen, mulighed for at “redigere” personens liv. Det opleves inde i domen, gennem lyde, video og billeder. 

 

Til det har jeg lavet forskellige simple react applikationer, som skal køre de forskellige skærme. Og den app som personen logger ind gennem.

 

Installationen skal udstilles på Dokk1 til Internet Week 3.-4. maj. Jeg ser meget frem til hvilke diskussioner, vores installation kan skabe. 

 

 

 

 

Quick and dirty - ny lækker hjemmeside for Landsmøde

|

Jeg øver mig i at lave mere LEAN udvikling. At nogle gange er den bedste løsning - den hurtigst mulige. Det gælder især når det er frivilligt arbejde, og det stort set altid er brug for mange flere hænder, end det er muligt at skrabe sammen. 

 

Jeg er projektleder for KFUM-Spejdernes Landsmøde på Gram Slot til september. Og vi vil gerne være mange flere, end vi har været tidligere. En stor del af min rolle handler om kommunikationen. Til det havde vi brug for en hjemmeside.

 

 

 

 

Men samtidigt med at udviklingen skal gå hurtigt - så vil jeg ikke gå på kompromis med et flot tilpasset design!

 

Derfor skiftede jeg for en kort tid tilbage til en wordpress side. Fordi så kunne jeg starte ovenpå et eksisterende wordpress tema. Det gav en hurtig start. Og en masse CSS linjer og PHP tilpasninger, så kom det til at ligne det ovenover. Se det færdige resultat.

 

 

 

 

Vue som en god erstatning

På program-siden har jeg arbejdet med en særlig løsning. At se programmet er en af de vigtigste ting for en event side - samtidigt skal det være let og hurtigt at redigere. 

 

Derfor brugte jeg den Google Sheets løsning, som jeg har skrevet om tidligere. Så kunne programmet rettes direkte fra et Google Sheet. 

 

For at hente data ud og kunne navigere i programmet brugte jeg VueJS. Det er min første erfaring med Vue - jeg har tidligere erfaring med Angular. Men jeg vil gerne have mere erfaring med treenigheden Angular-React-Vue.

 

Som jeg ser det er Vue en god stand-in for jQuery, fordi det er relativt let at bruge i små projekter. Hvor Angular og React er mere full-blown applikations frameworks.

 

 

 

 

Der skal ikke mere end de her få linjer til. Så Vue har fået gode plusser i bogen. Og forhåbentlig hjælper det til, at der kommer mange mennesker med på Landsmøde.