3 tips til forberedelse af kurser!

16. Nov. 2017 |

Jeg er vild med at undervise - så jeg glæder mig til at skulle undervise i InDesign på KURSUS17 på lørdag. Det er altid fedt, at give friske sjæle mulighederne i design-værktøjs-verdenen. 

 

Her i blogindlægget vil jeg lige dele et par tanker om hvordan jeg forbereder mig til sådan et 4 timers kursus. 

 

 

 

1. Multitool: Sketch

Jeg brugt mange forskellige Powerpoint-ish løsninger: Google Slides, Prezi, InDesign-opsat PDF'er. Men den her gang har jeg brugt noget, som jeg bruger til så meget andet design. 

 

Sketch er mit go-to program især til UI, og nu vil jeg give det et forsøg til slides. Jeg føler mig markant mere fri til hurtigt, at designe flotte slides i Sketch end i de andre programmer, jeg har forsøgt mig med.

 

Man får ikke alle de optimerede præsentations-modes med, som de andre har. Men en simpel PDF kan også gøre det, når det mest af kurset foregår inde i InDesign.

 

 

2. Overprepared - understructured

Det er et god udgangspunkt - som jeg lærte på et kursus i Anerkende Tilgang. Det handler om at man skal kunne sit stof rigtig godt - og så skal man turde gå i nye retninger, når det giver mening i situationen. 

 

For eksempel hvis der kommer et konkret spørgsmål - så vil jeg gerne være klar til at svare på det, selvom det "ødelægger" den struktur jeg har planlagt hjemmefra. Det kræver noget af en som underviser - men jeg vil gerne hylde nysgerrigheden med et konkret svar.

 

 

 

 

3. Husk at få noget med hjem selv

Jeg tror på, at man lærer når man underviser. Men jeg vil også frygtelig gerne have tilbagemeldinger fra deltagerne med hjem - derfor plejer jeg at spørge: "Hvad tager I med jer hjem?".

 

Det giver et godt billede af, hvor man virkelig brændte igennem med sit budskab. Man kan også tage deltagernes (forhåbentlige) begejstring med sig hjem - og det kan man altid bruge på en grå dag.