DesignIt Portfolio workshop

24. Apr. 2018 |

At lave et portfolio er en større videnskab, og derfor tog jeg selvfølgelig med da mit studie havde fået Anne fra DesignIt til at fortælle. Jeg har læst flere “5 steps to a perfect portfolio” og “Make a great portfolio in just one day”, end jeg er stolt af.

 

Men min erfaring er at det sjældent er så #nemt. Derfor var det fedt at høre nogle pointer om det, fra den danske scene. Her er de pointer som jeg fik med mig.

 

 

 

 

Proces er vigtigere end resultat

Det lyder måske som en no-brainer. Men på The World Wide Web kan især designere ikke blive enige med sig selv, om der overhoved skal være tekst eller bare grafiske resultater. Et råd fra hende var: husk altid at tage billeder af hvad du laver. 

 

Fri mig fra jeres akademia

Anne var meget klar; hun ville ikke havde trist, upersonligt akademisk sprog. Tekster skal understøtte billederne, og kan oftest nøjes med en længde på en tweets-penge. 

 

Du er kompleks

Et portfolio må gerne vise forskellige kompetencer, var endnu en af Annes pointer. Bare rolig, det er en god ting, at du ikke kan mases ned i en bestemt boks, de opbevarer i det mørkeste hjørne af kontoret. Du er po'li'vant, som Morten Olsen ville sige. Og oftere end ikke, er du selv med til at forme dit kommende job.   

 

Og for ikke at blive en tre-trins guide, så kommer der et halvt mere. For at ødelægge symmetrien lidt. Anne viste mange videoer fra DesignIt, hvor de forklarer deres projekter. Så husk at få lavet små videoer af de projekter du laver. 

 

Det her er jo mit portfolio, og jeg vil drøn gerne høre hvad du synes om det. Har du feedback, et godt råd eller et professionelt gult kort, så skriv endelig til mig.