Mit enkle podcast setup

22. Sep. 2018 |

Jeg er vild med podcasts! Derfor har jeg selvfølgelig også startet min egen. (**SURPRISE**) Jeg hører podcasts hele tiden, på vej på arbejde, mens jeg støvsuger og mens jeg er i bad. Nogen vil sige: næsten for meget.

 

Den perfekt mulighed for at lave en kom med KFUM-Spejdernes Landsmøde. Jeg er projektleder på foretagendet, hvor der kommer 450 ledere på Gram Slot næste weekend.

 

 

 

 

En af mine dogmer var at det skulle være simpelt at komme igang, og et snup-med-under-armen-agtigt setup.

 

Det eneste jeg købte var mikrofoner. Selv godt podcast selskab kan blive ødelagt af dårlig lyd. Efter uforholdsmæssig mange reviews og blogindlæg, blev det Samson Q2U mikrofoner. Med 6 episoders erfaringer så får de stadig kæmpe skud ud herfra - god lyd, og lette at arbejde med.

 

Jeg optager direkte i Apple’s Garageband. Den er sat op med forskellige kanaler til forskellige mikrofoner, jeg brugte den her guide: A tale of two microphones. Og så bruger jeg Audacity til at give lydstyrken et ekstra nøk.

 

 

 

 

Jeg snakkede med en af mine venner inden den første episode. Han havde hørt at det skulle være rigtig besværligt, at få sin podcast på iTunes. Overhoved ikke min erfaring.

 

Jeg brugte det gratis Blubrry pluginet på en wordpress side. Den spytter RSS’en der skal bruges ud, med de rigtige billeder og det hele. Og så er det bare ind på iTunes og oprette podcasten. På andre devices kan man bare taste RSS url’en ind.

 

For at gøre det ekstra lækkert, har jeg fået min musik savvy svoger, Theodor, til at lave en intro.

 

Du kan finde podcasten på Landsmode.dk eller via rss: landsmoede.dk/feed/podcast