Montari

Jeg, sammen med min læsegruppe, hjalp Aarhus Boulders med at skabe en interaktiv klatrevæg. For at gøre bouldering socialt, og for at give medlemmerne nye udfordringer. 

 

 

 

 

 

 

Understanding

Ingen af os havde prøvet at boulder, på trods af sportens stigende popularitet. Derfor besøgte vi klubben, og interviewede et par af deres medlemmer.    

 

 

 

 

 

 

 

 

Konceptet

Vores samarbejde med Aarhus Boulders resulterede i Montari - en social og interaktiv klatrevæg. Der kan klatre én person på hver side af væggen. Gennem forskellige spil kan klatrene udfordre hinanden eller samarbejde. 

 

 

 

 

 

 

Udformning

Klatrevæggen blev udformet sådan den bliver gradvist sværere, og spejlet på de to sider. Der blevet udforsket former med tegninger og 3D printede figurer. 

 

 

 

 

 

 

 

 

En af de første måder vi ville gøre klatrevæggen interaktiv på var ved hjælp af projektion. Men fordi det kræver kalibering for hver tur, og fordi at klatrene kommer til at skygge for projektionen, når de klatre. Så vi valgte en anden route.

 

Vi lavede en plexiglas bagside til klatregrebene, som kan lyses op. På vores prototype er hver greb målt op, og en tilsvarende plexiglas bagside skåret ud med lasercutter. Detektionen om klatreren røre ved grebet, sker når personens hånd kommer tæt på møtrikken. Det betyder at Montari konceptet kan monteres på alle eksisterende klatrevægge. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Styringen

Til at styre klatrevæggen lavede vi en webapp i AngularJS med en Firebase database. Jeg designede UI'en og kodede webapp'en. 

 

 

Montaris AngularJS App