Blog

Elsk det banale

|

Jeg kan godt føle mig fanget i en universitetsverden, hvor alt skal analyseres, vejes, måles, diskuteres, optimeres og vurderes. Tag ikke fejl, jeg er vild med at gå på universitet, det har fuldt min duffel bag med viden og metoder.

 

Men til tider kan man godt blive fange oppe i sit hoved. Prøve at regne alting ud på forhånd. Det lammer min stærke træng til at prøve ting af. Bygge ting og se hvordan det går.

 

Skræmmende banalt

På universitet kan det banale godt virke farligt. Ikke fordi det i sig selv er skræmmende, men fordi banalt er ofte et udtryk for manglende nuancer eller indsigt.

 

Men i Morten Münsters bog, Jytte fra marketing er desværre gået for i dag, påpeger han at man skal lære at elske det banale. Fordi mennesker kun har en lille mængde overskud til gode rationelle argumenter. Resten af tiden lader vi bare som om.

 

En af hans pointer er at du er nødt til at oversætte det komplekse til noget konkret og banalt.

 

 

 

 

Mine banaliteter

Jeg vendte den sidste side i bogen i december. Siden har jeg arbejdet med at gøre ting mere banale. Konkret er jeg gået i gang med en ikon udfordring. Hvor jeg hver dag skal designe et nyt ikon – nogle dage er de flotte andre not so much.

 

Jeg vil bygge/teste/designe/kode, i stedet for at lade mig fange. Og ironisk nok passer det, som en VW UP til Aarhus C parkeringsplader, sammen med Constructive Design Research. Som vi netop er blevet introduceret for på uni ;) 

Kom igang med at designe ikon-sæt

|

Nu er jeg også kommet med ind i 2018; endelig er eksamenerne overstået. Det giver mig mulighed bruge lidt mere tid på kreative projekter. Jeg har besluttet mig for, at jeg vil producere meget mere i 2018, og i dag blev projektet ikoner. 

 

Jeg surfede ind i en Skillshare klasse af Adam Whitcroft om at lave ikonsæt. Hans simple opskrift, gør det dejligt overskueligt at komme igang med at lave ikonsæt. 

 

Der er fire faser:

1. Lav én liste over de ikoner, du vil lave.

2. Lav første iteration.

3. Lav revision af ikonerne.

4. Præsenter verden for ikonerne.

 

 

 

 

Her kan man se både første og anden iteration af ikonerne. Jeg var vild med Adam's måde at lave rettelser på. Ved at jeg kan se begge designs på én gang, kan jeg hele tiden lave vurderingen af hvad der virker og hvad der skal rettes til. 

 

Her er det endelige resultat: 

 

 

Del din proces - sådan laver du en proces video

|

Siden jeg læste "Show your work", har jeg forsøgt at dokumentere mit arbejde bedre. Mit handlettering-projekt er blevet til instagram-profilen muldbjergdesign, og jeg har allerede skrevet flere blog indlæg her de seneste måneder end de sidste 10 år. 

 

En af mine nytårfortsæt for 2018, er hver uge at dele noget! Og her er mit første forsøg med at lave en proces-video:

 

 

 

 

Sådan laver du en selv

Jeg lovede at vise hvordan du laver sådan en selv, og det er heldigvis ret let. Her kommer de 3 steps.

 

1. Åbn dit optagelseprogram

Jeg bruger QuickTime Player her på min mac, og til Windows kan jeg anbefale at bruge OBS (gratis = lækkert!).

 

2. Start optagelse

Det gør man i QuickTime ved i menulinjen at finde: Arkiv -> Start skærmoptagelse. Så viser der sig en kæmpe rød optage-knap, følg dit instinkt, tryk på den. 

 

Så laver man sin ting, og efterfølgende stopper man. Vær ikke bange for at fumle lidt med at stoppe videoen, den fikser vi bare i post-production. 

 

 

 

 

3. Redigering

Nu er du klar til redering - vælg dit yndlings video rederingsprogram. På mac er iMovie oplagt til det her. Import din video - smid den ned i timelinen, og i menulinjen vælger du: Juster -> Afspil hurtigt. 

 

I min video har jeg valgt at gøre klippet 20x hurtigere - så mine 17 minutter blev 52 sekunder. Nu er din video klar til at blive eksporteret og delt!

 

 

 

 

Som udgangsreplik vil jeg gerne dele Gary Vee's opfordring til at dele sin proces - ved at dokumentere de ting man allerede gør i forvejen. Så hvis du er konge i excel-macros, fælde træer eller strikke - så overvej om du ikke skulle lade folk kigge dig over skulderen. 

 

Min færdige grafik endte sådan her