Blog

Superfede design resourcer

|

Jeg brugte dagen i går sammen med 7 mennesker - der skulle lære InDesign for første gang på KURSUS17. Hvis én af jer har forvildet jer herind, så hej :) 

 

I løbet af kurset delte jeg de bedste steder, jeg henter inspiration, billeder og skrifttyper - og nu deler jeg dem også lige her. 

 

 

 

 

Inspiration

Jeg bruger en række forskellige sider til at hente inspiration, men de sider jeg bruger mest er: 

 

- Dribbble 

Skaberne bag kalder det "Show and tell for designere", så det er bare helt små skud - som kan give inspiration til stil. 

 

- Behance

Har design indenfor en masse forskellige kategorier - og dybere forklaringer end fx Dribbble. 

 

- Pinterest

Jeg bruger det både til konkret inspiration og til at samle inspirerende design, jeg finder alle andre steder på nettet. 

 

 

Billeder

Drømmen er altid at have sine egen fotograf, som kunne tage præcis de billeder man har brug for, det er dog sjælden realiteten. 

 

- Google Images

Man kan søge efter billeder der har givet lov til at blive brugt. Under Værktøjer -> Brugsrettigheder

 

- Unsplash

Super fedt community hvor alle billederne må downloads og bruges til præcis hvad man vil. Det er høj kvalitets stock billeder.

 

 

 

 

Skrifttyper

Jeg har fyldt min computer med skrifttyper - og jeg bruger dem jævnligt (nogen mere end andre). Jeg bruger især to sider til at finde fonts - begge gratis. 

 

- Fontsquirrel

Designerne bag sørge for at vælge typefaces af en høj kvalitet, derfor skal man ikke nødvendigvis scroll'e flere timer for at finde noget brugbart. 

 

- Google Font

Google har efterhånden fået opbygget en god stak (pt. 848) skrifttyper, og de er superlette at integrere direkte på hjemmesider.

 

 

Jeg vil rigtig gerne lave flere design kurser i fremtiden - hvis du tilfældigvis skulle mangle det, så kig forbi min undervisningsside.

3 tips til forberedelse af kurser!

|

Jeg er vild med at undervise - så jeg glæder mig til at skulle undervise i InDesign på KURSUS17 på lørdag. Det er altid fedt, at give friske sjæle mulighederne i design-værktøjs-verdenen. 

 

Her i blogindlægget vil jeg lige dele et par tanker om hvordan jeg forbereder mig til sådan et 4 timers kursus. 

 

 

 

1. Multitool: Sketch

Jeg brugt mange forskellige Powerpoint-ish løsninger: Google Slides, Prezi, InDesign-opsat PDF'er. Men den her gang har jeg brugt noget, som jeg bruger til så meget andet design. 

 

Sketch er mit go-to program især til UI, og nu vil jeg give det et forsøg til slides. Jeg føler mig markant mere fri til hurtigt, at designe flotte slides i Sketch end i de andre programmer, jeg har forsøgt mig med.

 

Man får ikke alle de optimerede præsentations-modes med, som de andre har. Men en simpel PDF kan også gøre det, når det mest af kurset foregår inde i InDesign.

 

 

2. Overprepared - understructured

Det er et god udgangspunkt - som jeg lærte på et kursus i Anerkende Tilgang. Det handler om at man skal kunne sit stof rigtig godt - og så skal man turde gå i nye retninger, når det giver mening i situationen. 

 

For eksempel hvis der kommer et konkret spørgsmål - så vil jeg gerne være klar til at svare på det, selvom det "ødelægger" den struktur jeg har planlagt hjemmefra. Det kræver noget af en som underviser - men jeg vil gerne hylde nysgerrigheden med et konkret svar.

 

 

 

 

3. Husk at få noget med hjem selv

Jeg tror på, at man lærer når man underviser. Men jeg vil også frygtelig gerne have tilbagemeldinger fra deltagerne med hjem - derfor plejer jeg at spørge: "Hvad tager I med jer hjem?".

 

Det giver et godt billede af, hvor man virkelig brændte igennem med sit budskab. Man kan også tage deltagernes (forhåbentlige) begejstring med sig hjem - og det kan man altid bruge på en grå dag.

6 uundværelige chrome extensions i mit workflow

|

Som designer og frontendudvikler bruger jeg jævnt meget tid på internettet. Jeg har brugt Chrome siden 2009 - lettelsen over at slippe væk fra firefox, og deres overdimensionerede toolbar, var enorm. Det og min opsætning af brugbare extension gør at jeg nok aldrig skifter tilbage.

 

 

Jeg har brugt mange år på at finde præcis de extensions som passer i mit workflow. Så her kommer mine must have chrome extensions: 

 

 

 

(Siden i baggrunden er altid lækre hellomonday.com)

(Siden i baggrunden er altid lækre hellomonday.com)

  

1. Wappalyzer

Jeg er vild med at kigge andre udviklere over skulderen. Derfor bruger jeg wappalyzer - fordi den viser mig hvilket CMS, javascript frameworks eller serverteknologi der bruges på siden. 

 

Det er fedt - fordi det afslører mig, hvilke teknologier der bliver brugt rundt omkring nettet. Hver gang jeg ser en fed feature, må jeg simpelthen vide hvordan den er lavet. Derfor hjælper Wappalyzer mig meget! 

 

 

 

(Screenshot fra dygtige busb.org)

(Screenshot fra dygtige busb.org)

 

2. WhatFont

Busted - jeg er vildt nysgerrig. Så hvergang jeg ser lækker typografi på nettet - skal jeg vide hvad typefacen hedder. Det bruger jeg WhatFont til. 

 

Når man har clicket på ikonet i topbar'en, kan man tykket på en hvilken som helst tekst, som derefter viser skifttypens navn. Den afslører også font-size og line height - som afslører hvordan (og om) der er arbejdet med typografien på siden. 

 

Den er uundværlig for mig - jeg bruger den flere gange om dagen. 

 

 

 

3. Pinterest

Jeg samler inspiration ind og arkiverer den - så snart den dukker op. Derfor pinterest's button, som hurtigt lader mig smide billedet på det rigtige board. Du kan også finde mine inspirationsmapper på pinterest. 

 

 

 

 

4. StayFocused

Jeg er hele tiden på nettet, jeg kigger på typografi og samler inspiration - men nogle gange har jeg også brug for hjælp til et spark koncentration. Til det bruger jeg StayFocused, som er indstillet til at jeg kun kan være på Facebook og mine yndlings sportsnyheder 10 minutter hver dag mellem 8 og 16. 

 

Det hjælper! 

 

Hvis der er brug for fuld koncentration, så bruger jeg Nuclear functionen. 

  

 

 

 

5. 45to75

45to75 har jeg fundet fornyligt. Jeg var lige ved at tro, at jeg skulle udvikle den selv - men 45to75 gør præcis det jeg har brug for.

 

Extensionen gør at man kan markere en linje tekst - hvorefter den fortæller antallet af tegn på linjen. Som navnet angiver, er der nemlig et sweetspot på hjemmeside - linjerne må ikke indeholde mere end 75 tegn.

 

Den hjalp mig med at få optimeret min egen hjemmeside. Sådan du kan læse den her tekst ordentligt. 

 

 

 

6. ClearCache

Når man udvikler hjemmesider, er der engang imellem hvor man bare ikke kan forstå at ændringerne ikke bliver vist. Det er ALTID cache'en den er galt med (næsten). 

 

Jeg bruger ClearCache til at lave lidt større reload af sider - og hvis cache'en ikke rokker sig ud af stedet ved et hard reload (Cmd+Shift+R). 

 

 

Hvis du sidder med en fantastisk extension, som du vil dele med mig - så skriv endelig.